Drie redenen om jezelf te laten zien in jouw marketingactiviteiten.

Toen ik vijftien jaar geleden mijn eerste stappen op het ondernemerspad zette, zag marketing er zoveel anders uit dan nu. Strategieën waren er toen ook al en calculeren was één van de hoofdtaken als je in de marketing werkte. Statistieken waren er amper; alleen aan de hand van je verkopen kon je terugrekenen wat je advertenties opbrachten. Ja, je leest het goed, advertenties. Ik kom nog uit de tijd dat adverteren en flyers verspreiden heel erg zinvol was. Wat zeg ik, dat was booming! Ik begon mijn pedicuresalon in 2006. Om aan klanten te komen verspreidde ik zelfgeprinte flyers. Uren had ik zitten prutsen om een prachtig drieluik te maken van een gekleurd A4 vel. Geloof het of niet; de eerste twintig klanten heb ik aan mijn prutsfolder te danken. The good old days!

Tegenwoordig ligt het allemaal iets lastiger. Door de komst van internet, social media en mobiele telefoons hebben mensen zoveel informatie voor handen, dat je echt je best moet doen om in de massa op te vallen. Marketingteams breken dagelijks hun hoofd over de meest opvallende, ludieke en impactvolle campagnes voor grote bedrijven. De beste manier van marketing is zorgen dat er over je gepraat wordt. Dat mensen jouw boodschap op social media delen en dat ze over je praten in de supermarkt. Dat is nu niet anders dan toen ik als ondernemer begon. Alleen de manier waarop je de mensen bereikt is wel anders. Je product of dienst aanprijzen is echt niet meer van nu. Door de komst van internet is de wereld zo groot, dat elk product of dienst met één muisklik beschikbaar is. Het maakt ook niet eens meer uit of het uit Rotterdam of uit Taiwan moet komen. Binnen een paar dagen kun je beschikken over alles wat je wenst.

Hoe kun je er dan voor zorgen dat mensen jouw product of dienst afnemen?
Wat maakt dat mensen bij jou dat ene product of die ene dienst kopen? Tenslotte geeft Google ze minstens tien andere verkooppunten of aanbieders. Eigenlijk is er maar één antwoord: jij! Jij maakt het verschil voor jouw klant. Tussen tientallen van dezelfde producten en diensten is er één verschil, en dat ben jij.

Het is echt onwijs belangrijk om jezelf te laten zien in jouw marketing om de volgende drie redenen:

  1. Jij bent uniek.
    Van jou is er maar één. Dat maakt dat jij zélf de onderscheidende factor bent in de massa. Waarschijnlijk vind je jezelf heel gewoon. Toch is het goed om eens na te denken wat jou speciaal maakt. Wat doe jij extra? Welke karaktereigenschap van jezelf komt regelmatig terug binnen jouw bedrijf? Dat zijn jouw onderscheidende factoren. Gebruik ze slim in je marketingactiviteiten en claim zo jouw unieke positie in de markt.
  2. Er is behoefte aan een connectie.
    De digitale wereld slokt ons soms op. Je hoeft niet speciaal meer naar buiten om iets te gaan kopen of om een praatje te maken. De behoefte om digitale connecties te leggen is op dit moment erg groot. Gebruik de platformen die je hebt zoals je blog, social media en je website daarom niet alleen om te zenden. Neem ook de tijd om te reageren. Reageer dan niet alleen met een smiley of een duimpje. Zoek echt connectie. Vraag eens door op een reactie. Waarom? Hoe komt het? Wat is de oorzaak van de reactie? Voel je ook niet bezwaard een privébericht te sturen. Mensen hebben echt de behoefte om connectie met je te maken. Uiteindelijk koop je liever bij een bekende dan bij een vreemde.
  3. Mensen willen meer van een bedrijf weten.
    Om mensen aan te zetten om bij jou iets te kopen heb je te maken met de gunfactor. Door te laten zien wat jouw drijfveer is om te doen wat je doet, krijgen ze een beter beeld bij jouw bedrijf. Geef ze letterlijk een kijkje in je 'keuken'. Laat ze zien waarom jij met zoveel passie in en aan je bedrijf werkt. Laat ze merken hoe gelukkig ze je maken door bij jou te kopen. Neem ze mee in het proces van jouw product of dienst. Voor een potentiële klant is niets leuker om te zien dan het hoe, wat en waarom van jouw bedrijf.

 

Als afsluiter wil ik nog één laatste tip toevoegen. Zorg ervoor dat je een goede zichtbaarheidsplanning maakt. Bedenk ook hoever je wilt gaan in je zichtbaarheid. De lijn tussen persoonlijk en privé is dun. Persoonlijk zijn is prima, bewaak echter wel je privé. Zo is het gezicht van onze jongste dochter  bijvoorbeeld nooit zichtbaar op mijn socialmediakanalen. En ik film of fotografeer ook nooit in onze slaapkamer. Ik vraag mezelf ook altijd af of dat wat ik post nuttig is voor mijn volgers. Zo zorg ik dat ik persoonlijk ben, waarde deel en mezelf laat zien.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over zichtbaarheid? Stuur me gerust een berichtje.

© 2021 Ingrid Vreijsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel